Echipa ALDE pentru Consiliul Municipal este formată din antreprenori și profesioniști cu o viziune liberală pentru dezvoltarea Galațiului

de Galati365

Continuăm prezentarea candidaților ALDE pentru Consiliul Municipal Galați la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, pentru că este foarte important ca gălățenii să îi cunoască pe acești oameni și să decidă în cunoștință de cauză atunci când vor intra în cabina de vot.

La fel de important este ca gălățenii să observe că echipa ALDE este formată preponderent din două categorii de candidați, fie antreprenori, care și-au construit propria afacere și au creat sute de locuri de muncă și plătesc sume consistente la Bugetul Consiliului Municipal Galați și Bugetul de Stat, fie profesioniști în administrație sau în industrie, care și-au dovedit valoarea prin proiectele derulate și mai ales prin rezultatele economice.

Și unii și alții au în comun o viziune liberală asupra modului în care trebuie dezvoltat Galațiul, pentru redobândirea puterii economice pe care a câștigat-o după 150 de ani de continuă creștere economică, dar afectată de modul dezastruos în care a fost condus orașul după 1990.

Pe listele ALDE Galați se regăsesc oameni care gestionează împreună peste 1.000 de locuri de muncă și plătesc anual peste 3 milioane de euro taxe și impozite către bugetul de stat

 

Pe lista ALDE pentru Consiliul Municipal Galați o regăsim pe Mariana Nicoleta Pătrașcu, consilier municipal și în actualul mandat. Are 47 de ani, este căsătorită și are un copil. A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul „Universității Dunarea de Jos”, este inginer, dar în urmă cu 24 de ani, când încă mai erau multe locuri de muncă pentru ingineri și la societățile de stat, a preferat să activeze în economia privată.

Este director administrativ al unui grup de firme de servicii financiare, care se adresează în special persoanelor fizice și care are lunar aproximativ 30.000 de clienți.

Are 50 de angajați. În anul 2019 a plătit taxe și impozite în valoare totală 948.000 lei.

 

Un alt antreprenor de pe lista ALDE Galați este Iulian-Odi Pal. Și-a înființat o afacere în domeniul producției industriale, având peste 100 de angajați. Anual, se adresează firmei sale circa 6.000 de clienți.

 

Tot în echipa ALDE Galați îl regăsim și pe Constantin Oprea, care și-a înființat afaceri în construcții si comerț, având 14 angajați. Anual, firma sa are peste 5.000 clienți. „În 2019, am plătit taxe și impozite, inclusiv cele salariale, în valoare de aproximativ 150.000 lei”, ne-a declarat Constantin Oprea.

 

Marius Sorin Dimachi este un alt antreprenor din lista ALDE. Are 51 de ani, este căsătorit și are doi copii. Este de profesie electromecanic naval.

„Dețin două firme, una cu o vechime de 17 ani și cealaltă cu o vechime de 11 ani, cu un potențial de 500-600 de clienți zilnici. Pentru firma cu o activitate de 17 ani, în 2019, în afară de impozitele pe salarii și salariile aferente angajaților, firma a mai platit o taxă specifică activității în valoare de 1.377.000 lei.

Anul trecut, am plătit la stat impozite în valoare de peste 2.500.000 lei, în afară de salariile celor 123 salariați ai firmelor pe care le dețin”, spune Marius Sorin Dimachi.

 

Pe lista ALDE Galați regăsim și numele lui Cristian Duca. Are 44 de ani, este căsătorit și are un copil. Este administratorul firmei Opyum Advertising CA SRL, firmă pe care a înființat-o în urmă cu doi ani. Are 9 angajați. Fiind o firmă de Marketing și Publicitate are un foarte bogat portofoliu de clienți.

 

Eduard Grosu este printre cei mai experimentați membri ai echipei ALDE Galați în domeniul administrației publice locale. La 35 de ani, devenea director general al SC Gospodărire Urbană SRL Galați, societatea care administrează domeniul public al municipiului Galați, care este mai mare decât domeniul public al Bucureștiului.

Eduard Grosu, are 45 de ani și are un baiat de 16 ani. Are două specializări, fiind fiind licențiat în Management și Drept. „Dar cel mai tare mă mândresc cu absolvirea Liceului Militar de Marină”, spune Eduard Grosu.

Principalul său atu este experiența în administrația publică locală: „Am o experiență vastă în administrație publică, lucrând timp de 10 ani în administrația locală, fiind director general la Gospodărire Urbană Galați timp de 8 ani de zile,. În prezent ocup funcția de director executiv la aceeași societate.

De asemenea am fost consilier judetean în mandatul 2008-2012”, ne-a declarat Eduard Grosu.

 

Pe lista ALDE Galați pentru Consiliul Municipal îl regăsim și pe Eugen Stamate, care este antreprenor din anul 2002. El este de profesie economist, dar este și pasionat de arta fotografică.

Îmbinând armonios cele două pasiuni, Eugen Stamate și-a înființat din 2002 o Agenție de Imagine, care are un important portofoliu de clienți.

 

Din echipa ALDE pentru Consiliul Municipal Galați face parte și Dan Pantea, unul dintre cei mai redutabili jurnaliști sportivi din Galați. Are 53 de ani și are o fată, Elida și un băiat, Andrei.

Este inginer, fiind absolvent în promoția 1992 al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, profil DPTT, iar în prezent este Masterand la Centrul Național de Formare a Antrenorilor din București.

Este redactor TV , fiind din anul 2000 realizatorul emisunii „Fair Play” la TV Galati și realizator al „Galei Sportului Gălățean” la TV Galati si Express TV între anii 2000 și 2007 și 2008-2020.

Este delegat oficial al Federației Române de Handbal, iar din 2002 este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Pasiunea sa pentru sport și în special pentru handbal este veche, pentru că a fost sportiv de performanță, handbalist în Liga Nationala și în Liga a doua la CSU Galați. În perioada 2014 – 2018 a fost președintele clubului CSU Danubius Galați.

 

Viorel Mărgineanu are 61 de ani, este căsătorit, are o fiică și este de profesie  inginer, fiind licențiat în „Turnătorie și Studiul Metalelor”. A lucrat ca inginer la Întreprinderea de Osii și Boghiuri Balș. A fost sportiv de performanță.

După 1990, a fost implicat și în administrația publică locală, în perioada 1990 – 1992 fiind primar al comunei I.C. Brătianu, de peste Dunăre, vizavi de Galați.

De 31 de ani este implicat în afaceri cu materii prime și accesorii pentru mobilier. În perioada 1993-1998 a fost director comercial al Deltacar SRL Galați, firmă cunoscută din oraș, iar ulterior, până în 2007, a fost director al Serviciului Achiziții în cadrul Arabesque SRL Galați, una din cele mai importante firme din Galați.

Timp de peste 17 ani, a fost director al unor firme renumite din industria mobilei din România, dar ulterior a preferat să își înființeze propriile afaceri și în prezent este manager al Elferom Plus SRL Galați și Glasspal Systems SRL Galați.

 

Florina Stoica este un alt antreprenor din lista ALDE. Are 42 de ani, este căsătorită și are un copil. A absolvit Facultatea de Știinte Economice din cadrul Universitatii „Danubius”, Specializarea Finante – Contabilitate și un Master în Gestiunea financiara a afacerilor în spatiul European. Deci profesia sa este de economist.

Din anul 2004, Florina Stoica este director de operațiuni al unui grup de firme servicii financiare, care plătește anual bugetul de stat și la bugetul local aproximativ un milion de lei.

 

Iulian Mardale le este foarte bine cunoscut pasionaților de pescuit din Galați, pentru că, prin magazinul „CrapMania” din Complexul Comercial Țiglina 1, le oferă cea mai diversificată gamă de scule de pescuit, accesorii și momeli.

Iulian Mardale are 51 de ani, are un copil și este administratorul firmei CrapMania SRL, care 3 angajati. Firma sa deține un portofoliu foarte vast de clienți amatori de pescuit sportiv și vânătoare. Contribuția sa la buget este de 150.000 de lei.

 

Pe lista ALDE regăsim și numele lui Constantin Graur, care a fost mulți ani director exploatare – comercial la Transurb SA Galați. Are 61 de ani, este căsătorit și are doi copii.

A absolvit în 1984 Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, în specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini. A lucrat în industria auto la ARO Câmpulung, mai întâi ca proiectant și inginer în metode de control tehnic de calitate iar ulterior ca șef Birou Cooperare.

În 1999 a revenit la Galați și a lucrat în domeniu privat, fiind director general al Tehnorom Group SA.

Din 2005 a fost director exploatare-comercial la societatea de transport local Transurb SA, iar în prezent este director exploatare în cadrul Transurb SA.

 

Marius Bocăneală, căsătorit, cu doi copii, este profesor, fiind licențiat in Management Sportiv. A fost, timp de 13 ani, arbitru la Liga 1 de fotbal. În prezent este director adjunct la Clubul Sportiv Municipal Galați și administrator la firma SC Disponibil Box SRL.

 

Romeo Jianu, în vârstă de 62 de ani, căsătorit, a absolvit în 1983 Facultatea de Mecanică din cadrul Universității din Galați și până în 1992 a lucrat ca inginer mecanic la Petrotub Roman și ISCL (Trefo) Galați.

Ulterior s-a dedicat managementului sportiv. În perioada 1995-1998 a fost directorul de marketing al Oțelului, în perioada 1998-2000 a fost director sportiv al Clubului de fotbal Rocar București, iar în 2006 – 2007 a fost director la Clubul de Fotbal Brăila. În perioada 2007 – 2012 a fost director la Clubul de fotbal Politehnica Galați, iar în perioada 2013 – 2015 a fost director la FCM Dunărea Galați. În perioada 2015 – 2019 a lucrat ASCM Dunărea Galați, iar în prezent lucrează la Clubul Sportiv Municipal Galați.

 

Un alt candidat ALDE Galați pentru Consiliul Municipal este Laurențiu Candrea, care are 46 de ani și are un copil.

„În prezent sunt administrator al unui club sportiv și vicepreședinte al unei Școli Private de Fotbal. Am îmbinat dragostea față de copii cu cea față de fotbal iar împreună cu echipa școlii, aducem performanță la Galați, anual.

Pasiunea pentru sport m-a făcut să mă apropii de activitatea politică, pentru că doar așa putem schimba lucrurile în bine, prin implicare și participare activă în viața orașului. Cred că sportul și politica sunt două aspecte care se pot împleti foarte bine întrucât ambele au la bază două principii care le guvernează: etica și disciplina”, spune Laurențiu Candrea.

 

Mirela Cătălina Meca are 39 de ani și lucrează ca inginer în domeniul distribuției electrice.

A absolvit Liceul Industrial Energetic din Galați în anul 1999 și a urmat cursurile Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnice din București. Din 2004 lucrează ca inginer la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice  Muntenia Nord SA – SDEE Galati.

Din 2004 și până în prezent a lucrat la mai multe departamente ale SDEE Galati. La început a fost inginer exploatare la CE MT/JT Urban Galati, după câteva luni a trecut la Serviciul Exploatare Mentenață, iar în prezent coordonează o activitatea de contractare a serviciului de distribuție a energiei electrice la nivelul județului Galați pentru consumatorii eligibili.

 

Din echipa ALDE Galați face parte și Marian Glucas, de profesie inginer, care a lucrat Uzina de Construcții Mașini din Reșița și Combinatul Siderurgic Galați.

A obținut performanța în inginerie realizând două inovații în asimilarea schimbătoarelor de căldură pentru turbocompresoarele de aer din dotarea Fabricilor de Oxigen din combinat.

„Am împlinit 63 de ani, am un băiat și de profesie sunt inginer mecanic. Am lucrat la UCMR Reșița, apoi am venit în combinatul siderurgic, la Sidex Galați, la APTEA, atelier de proiectări, unde m-am ocupat de asimilarea de echipamente și utilaje din import.

În acea perioadă am făcut și două inovații în asimilarea schimbatoarelor de căldură pentru turbocompresoarele de aer din dotarea Fabricilor de Oxigen din combinat. Am trecut la Direcția Mecano-Energetica și Investiții, în functia de șef Birou utilaj mecanic și poduri rulante, apoi am trecut șef Birou recepții piese schimb, utilaje mecanice, hidraulice și electrice”, ne-a declarat Marian Glucas.

Adrian Voinea

 

 

0 comentariu

Articole ce te-ar putea interesa

Adaugă un Comentariu

Acest site foloseste module Cookie pentru imbunatatirea experientei de navigare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare Accepta Detalii

Politica de Cookies