„Alegeri locale 2020”. Programul ALDE: „Un Galați pentru toți!” – Împreună renaștem Galațiul

de Galati365

Aceste alegeri sunt șansa gălățenilor de a decide cea mai bună cale de urmat pentru Galați.

ALDE vine în fața gălățenilor cu o listă de candidați cu experiență, care au performat în domeniile în care au activat. Propunem o listă de oameni competenți, pentru că Galațiul are nevoie de oameni capabili să administreze problemele unei comunități, nu să învețe la locul de muncă ce au de făcut.

Obiectivul nostru este unul singur – bunăstarea gălățenilor. Ne dorim să construim o comunitate unită, în care fiecare cetățean să fie respectat.

ALDE Galați consideră că susținerea mediului de afaceri, a sectorului privat, reprezintă cheia creării de locuri de muncă și a creării prosperității în Galați. Administrațiile locale ar trebui să ajute nu să împiedice întreprinderile locale, cele care sunt creatoare de locuri de muncă, care stau la baza economiei locale.

ALDE Galați se va opune întotdeauna cheltuirii nechibzuite a banului public și vom veghea ca gălățenii, plătitorii de taxe și impozite, să fie tratați cu respect de către autoritățile locale.

Din punctul nostru de vedere, al ALDE Galați, administrația locală ar trebui să adopte o abordare managerială pentru reducerea costurilor și îmbunătățirea performanței.

Aleșii gălățenilor ar trebui să se concentreze întotdeauna pe nevoile, prioritățile și ambițiile comunității. Asta vor face candidații ALDE.

Votul pentru candidații ALDE Galați va fi un vot pentru consolidarea democrației locale, o putere mai mare dată comunității și schimbarea în bine a locului în care trăim.

 

 

Bună guvernare locală pentru toți gălățenii

ALDE Galați consideră că reînnoirea administrației locale este oportunitatea de a avea o guvernare locală mai bună pentru gălățeni. Aceasta înseamnă o abordare complet profesionistă, care întotdeauna urmărește să se asigure că aleșii locali își fac datoria în mod corespunzător, iar banii publici sunt folosiți cum trebuie.

Alegătorii au dreptul la standarde ridicate în administrație, iar ALDE Galați va lucra neobosit pentru a se asigura că sunt prezentați cei mai buni candidați pentru toate autoritățile publice locale.

Candidații ALDE Galați susțin următoarele principii:

 • TRANSPARENȚĂ – Informarea completă și corectă a cetățenilor asupra activităților consiliului local. Toate contractele de achiziții și cheltuielile vor fi publice. Vom susține ca toate ședințele consiliului local să fie publice – transmise Live și postate pe site-ul Primăriei, astfel încât aleșii locali să poată fi trași la răspundere.
 • CORECTITUDINE – Posturile din aparatul administrativ vor fi ocupate pe baza unor concursuri corecte, la care poate participa orice gălățean competent.
 • DEZVOLTARE – Regulamente și planuri de urbanism cu viziune
 • FONDURI UE – Accesarea tuturor liniilor de finanțare europene/guvernamentale pentru proiecte de dezvoltare locală
 • ADMINISTRAȚIA ADUSĂ MAI APROAPE DE CETĂȚENI – Consultarea cetățenilor în privința problemelor Galațiului din fiecare zonă și desemnarea consilierilor municipali responsabili cu zone urbane

 

 

Galațiul, un campion al susținerii afacerilor locale și al creării locurilor de muncă de afacerile antreprenorilor locali

Ne-am angajat să ascultăm antreprenorii locali și să îi ajutăm să creeze noi locuri de muncă pentru gălățeni contribuind astfel la construirea economiei locale. De multe ori, aleșii locali au reprezentat doar o sursă de birocrație care a împiedicat firmele locale să se dezvolte, în loc să le încurajeze să crească.

Administrația locală trebuie să lucreze pentru susținerea mediului de afaceri local și nu împotriva acestuia. Pentru fiecare consiliu local, “sănătatea” întreprinderilor locale ar trebui să fie o prioritate.

Locuri mai multe și mai bune de muncă înseamnă mai multe oportunități și o economie locală mai puternică

 

Candidații ALDE Galați susțin următoarele principii:

 • SPRIJIN – Ne vom asigura întotdeauna că venim în sprijinul nevoilor întreprinderilor locale și ale investitorilor externi
 • CREAREA DE NOI LOCURI DE MUNCĂ – Vom pune crearea de noi locuri de muncă în centrul dezvoltării economice a Galațiului. Vom propune acordarea de facilități angajatorilor pentru a stimula crearea de noi locuri de muncă.
 • DIALOG – Dezvoltarea unui centru pentru dialog cu mediul de afaceri și creșterea accesului la informații pentru investitorii potențiali și pentru cei interesați să se relocheze în Galați;
 • DEZVOLTARE – Inițierea unui proiect pilot ce constă în dezvoltarea spațiilor de birouri pentru firmele nou înființate precum și renașterea Parcului de soft, revitalizarea Parcului Industrial, relansarea Zonei Libere
 • EXCELENȚĂ – Încurajarea cooperării cu mediul academic și mediul de afaceri pentru dezvoltarea de proiecte sectoriale.

 

 

Servicii publice mai bune pentru toți gălățenii

 

 • MODERNIZARE – Aducem piețele la standarde europene și încurajăm producătorii locali. ALDE își propune sprijinirea mediului de afaceri și politica concurențială în avantajul consumatorului. În același timp, trebuie reformat și sprijinit un comerț modern și civilizat. ALDE susține acordarea de facilități pentru producătorii gălățeni, asigurarea de locații moderne pentru vânzarea produselor, precum și promovarea produselor locale.
 • CIVILIZAȚIE – Transport public modernizat și asigurarea de autobuze speciale pentru elevi. Trecerea, treptat, la un transport public eco friendly prin achiziționarea de mijloace de transport electrice.
 • GALAȚIUL MOBIL
  • Reducerea timpilor de aşteptare a autovehiculelor în intersecţiile semaforizate, prin mai buna gestionare a sistemului ”Unda Verde” dar și identificarea altor măsuri fezabile de fluidizare a traficului
  • Creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic prin implementarea unor elemente de siguranţă la nivelul trecerilor de pietoni şi a intersecţiilor supraaglomerate;
  • Amenajarea cât mai multor piste pentru biciclete
  • Încurajarea cetăţenilor să folosească mijloacele de transport în comun
  • Accesare de fonduri europene pentru modernizarea străzilor cu infrastructură de tramvai,
  • Colaborarea cu instituții în domeniul portuar, pentru încurajarea transportului pe Dunăre care ar degreva șoselele de mașini grele, încurajarea transportului naval între orașe
 • INFRASTRUCTURA – Amenajarea de noi locuri de parcare în cartiere, în zonele comerciale și în zonele de interes public.
 • EGALITATE PENTRU TOȚI GĂLĂȚENII – Trebuie acordată o atenție mai mare cartierelor aflate spre marginea orașului, precum Micro 39, Micro 40, Țigline; aceste cartiere trebuie modernizate, deoarece nu s-au preocupat nimeni de aceste zone de 30 – 40 de ani.

 

 

Un Galați curat și verde

ALDE Galați își dorește ca administrația să lucreze în interesul cetățenilor, pentru creșterea calității vieții prin creșterea nivelului de trai, dar și prin măsuri de protecție a mediului.

În statisticile prezentate de Ministerul Mediului, Galațiul se situează în primele 10 cele mai poluate orașe din România. Acest clasament este unul rușinos pentru noi, tocmai de aceea trebuie să luăm rapid măsuri pentru a reduce nivelul poluării din orașul nostru.

 

Candidații ALDE Galați susțin următoarele principii:

 • ÎNCURAJARE – Taxa 0 la gunoi – scutirea de plată la taxa de colectare selectivă a deșeurilor menajere
 • ÎNVERZIRE – Amenajarea de noi parcuri, spații verzi, plantări de copaci
 • RELAXARE – Reamenajarea Lacului Vânători și a Falezei Dunării
 • MOBILITATE – Acordare de vouchere de către Primărie pentru achiziționarea de mașini hibrid sau electrice
 • VALORI – Extinderea programului de reabilitare și pentru clădirile de patrimoniu
 • COABITAREA CU COMBINATUL GALAȚI – Acționarii combinatului vor trebui să se preocupe de creșterea producției în paralel cu respectarea politicii de mediu pentru Galați, absolut neglijată încă de la privatizarea combinatului. În parteneriat cu Primăria Galați, se pot crea perdele forestiere extrem de consistente în apropierea combinatului. Municipiul Galați, deși are cea mai mare suprafață urbană din România (246,4 km pătrați), chiar înaintea Bucureștiului (cu 228 km pătrați), a neglijat extrem de mult această componentă de împădurire a suprafețelor eliberate.

 

 

Siguranță și protecție socială pentru cetățeni

 

 • PREVENȚIE – Sporirea patrulelor de poliție locală și implicarea acestora pentru siguranța cetățenilor
 • RESPECT – Vom proteja și vom fi atenți la nevoile persoanelor vârstnice
 • GRIJĂ – Acordarea de locuințe sociale persoanelor care au cu adevărat nevoie
 • PROTECȚIE – Protejăm în mod real drepturile copiilor defavorizați și ale persoanelor cu dizabilități

 

 

Un sistem educațional mai bun pentru toți gălățenii

Avem nevoie de o reformă radicală a educaţiei, ale cărei rezultate se vor putea resimţi într-un interval de aproximativ 10-15 ani şi care va pregăti noile generaţii pentru viitor. Însă, această reformă o putem face începând de la nivel local, prin implicarea autorităţilor locale. De aceea, avem nevoie de primari şi preşedinţi de Consiliu Judeţean deschişi către reformarea învăţământului şi adaptarea lui la realităţile curente.

Pentru ALDE, singura modalitate prin care cunoaşterea devine un bun social larg accesibil este sistemul public de educaţie. Educaţia este o condiţie obligatorie şi necesară într-o societate a libertăţii şi prosperităţii, a creativităţii, a calculului raţional şi spiritului întreprinzător.

Principala competenţă pe care elevii trebuie să o deprindă în şcoală este aceea de a gândi şi de a se comporta ca cetăţeni liberi şi responsabili.

Curricula școlară trebuie adaptată continuu, în funcție de nevoile pieței. Programa școlară trebuie să includă cultivarea spiritului antreprenorial, elaborarea de programe menite să asigure tinerilor aptitudinile necesare în economia reală.

Educația antreprenorială trebuie să se manifeste la toate nivelurile de învățământ, prin organizarea de programe de pregătire profesională, stimularea învățământului dual, organizarea stagiilor de practică pentru studenți în întreprinderi, precum și promovarea la nivel național a antreprenoriatului de succes Activitățile extracurriculare ce formează studenții în spirit antreprenorial trebuie încurajate.

Considerăm că sunt multe lucruri pe care le putem face pentru şcolile noastre. Credem că putem veni cu soluţii pe partea de infrastructură şcolară, de asigurarea de materiale de care elevii şi profesorii au nevoie, dar în acelaşi timp trebuie să venim cu soluţii care să facă şcoala să fie pe placul elevilor, să îi ţină concentraţi pe şcoală, pe învăţătură.

 

Candidații ALDE susțin:

 • Un program de modernizare a infrastructurii școlare, renovare, reabilitare, dotări;
 • Crearea de programe “After school” în unitățile de învățământ, acolo unde există spații disponibile, pentru a evita deplasarea copiilor dintr-un loc în altul în afara școlii și sprijinirea copiilor ce provin din familii fără resurse materiale de a urma acest program fără plată.
 • Asigurarea pazei și supraveghere video la toate unitățile de învățământ.
 • Acordarea de vouchere pentru familiile cu copii care să fie destinate achiziționării de uniforme școlare
 • Introducerea de teste anti-drog în școlile gălățene
 • Atenție sporită pentru școlile de cartier și majorarea burselor școlare.
 • Dotare IT pentru școlile de cartier la nivelul celor de elită.

 

 

Galațiul turistic. Galațiul cultural. Valorificarea culturii, sportului și turismului

Comunitățile locale au nevoie de ajutor din partea administrației locale pentru a înflori, iar administrațiile locale au un rol esențial pentru a garanta că fiecare comunitate beneficiază de facilitățile de care au nevoie localnicii și turiștii.

Frumusețea peisajelor gălățene este unul dintre cele mai importante atuuri ale noastre. Candidații ALDE se vor asigura că bogățiile naturale ale Galațiului și cele mai multe din resursele noastre naturale sunt folosite pentru atragerea de turiști străini, dar și români.

 

Candidații ALDE Galați vor susține următoarele principii:

 • PROMOVARE – Reabilităm și promovăm obiectivele turistice și culturale, precum și patrimoniul istoric al județului Galați
 • FACILITĂȚI – Sprijin pentru utilizarea parteneriatelor public / privat pentru a oferi cel mai bun management al problemelor locale și investiții pentru facilitățile de agrement și turism ale Galațiului.
 • DISTRACȚIE – Spații special amenajate pentru tineri (piste de biciclete, locuri de joacă, piste pentru role, etc)
 • SPORT – Susținem activitățile sportive de masă, dar și cele de performanță
 • CULTURĂ – Încurajăm activitățile culturale și artistice

 

 

Galațiul dunărean

Galațiul beneficiază de un avantaj pe care multe orașe din țara noastră nu îl au: DUNĂREA! Principala atracție a municipiului nostru, un obiectiv care poate să contribuie la creșterea bunăstării urbei noastre. Doar că trebuie să începem să îi acordăm mai multă atenție!

 

Candidații ALDE Galați susțin următoarele proiecte:

 • CONSOLIDAREA și REVITALIZAREA FALEZEI – Construirea unor terase tip belvedere, a unor pontoane adecvate destinderii și activităților recreative pe faleza inferioara şi superioară;
 • CURSE NAVALE DE PASAGERI – Reintroducerea curselor navale de pasageri pe Dunăre în perioada estivală, integrarea acestora cu planurile agențiilor de turism și ale turismul de afaceri
 • RESTAURAREA OBIECTIVELOR CULTURALE – Restaurarea sculpturilor din metal de pe faleză, crearea unei alei de conexiune directă între acestea, montarea unor plăcuțe de prezentare a lucrărilor și a artiștilor, sistem de iluminare ecologic.
 • REABILITAREA MONUMENTULUI ISTORIC „PESCĂRIILE STATULUI” – Obținerea acestuia de către Primăria Galați, prin expropriere, restaurarea şi transformarea în „Muzeu al Dunării, navigaţiei şi pescuitului”
 • CONSTRUIREA UNOR PISTE PENTRU BICICLETE ȘI TROTINETE – Acestea vor lega Faleza Dunării Galați cu Brăila și cu podul peste Dunăre, în parteneriat metropolitan; proiectul va fi realizat prin atragerea de fonduri europene.
 • CREARAEA UNUI BRAND DE ORAŞ DUNĂREAN – Crearea unei „poveşti” despre identitatea şi tradiţia Galațiului; promovarea turistică profesionistă; colaborarea administraţiilor oraşelor riverane Dunării în materie turistică şi de agrement; implicarea agenţiilor de turism locale. Totodată, implicarea tinerilor în activităţi educative în acest domeniu (turistic), de promovare a oraşului, de prezentare a diferitelor obiective în calitate de ghizi, activităţi şcolare în acest sens.
 • AMENAJAREA DE LOCURI DE PESCUIT – În anul 1965, la Campionatul Mondial de Pescuit Staţionar pe Naţiuni, organizat de AGVPS în România pe faleza Dunării, la Galaţi, echipa noastră a cucerit titlul de Campioană Mondială. Amenajarea unor porțiuni pe malul Dunării dedicate acestei activități (umbrare, acces la utilități, punți de lemn etc.) ar conduce la promovarea valorilor sportive și atitudinii ecologice în rândurile locuitorilor și vizitatorilor.
 • REAMENAJARE PLAJĂ DUNAREA – Un proiect ce trebuie continuat și finalizat
0 comentariu

Articole ce te-ar putea interesa

Adaugă un Comentariu

Acest site foloseste module Cookie pentru imbunatatirea experientei de navigare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare Accepta Detalii

Politica de Cookies